Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.

                                                                   Θεσσαλονίκη, 03-07-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
          Με την από 02-07-2019 συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας) και το ξαναμοίρασμα των θέσεων του Προεδρείου μεταξύ των παρατάξεων ΑΚΕ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΔΡΑΣΗ, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους  την βούλησης σας να αναδείξετε την παράταξη μας πρώτη δύναμη. Με την πράξη τους αυτή έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής της συνδικαλιστικής και εν γένει πολιτικής αξιοπρέπειας και Δημοκρατικής συγκρότησης, που πρωτίστως θα πρέπει να διαθέτουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά.
          Στην πρόταση της παράταξής μας για δημιουργία Αναλογικού, Αντιπροσωπευτικού και Ενωτικού Προεδρείου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις  12-06-2016, οι 2 "συνοδοιπόροι" δεν μπήκαν καν στον κόπο να αντιτείνουν μία αντιπρόταση, ούτε έστω να αναφερθούν σε ένα κοινά αποδεκτό προγραμματικό πλαίσιο Αρχών, Πολιτικής και Συνδικαλιστικής δράσης. Και πως άλλωστε να γίνει αυτό όταν, η μεν ΑΚΕ δια των εκπροσώπων της στο πρόσφατο συνέδριο αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.), εκφράζει ανοιχτά τις πεποιθήσεις της για αναγκαιότητα απολύσεων στο Δημόσιο, για τον περαιτέρω διαχωρισμό των υπαλλήλων σε εργαζόμενους 2 ταχυτήτων όσο αφορά τα δικαιώματά τους (μόνιμους και συμβασιούχους) και γενικά για ένα Δημόσιο λίγων, εκλεκτών και προκλητικά ευνοημένων, η δε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΔΡΑΣΗ αντιμετωπίζει με αμηχανία το αναπόφευκτο πεπρωμένο όλων των οπορτουνιστών και κυνικών εξουσιολάγνων, δηλαδή την αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος, ενώ συγχρόνως ποιεί τη νήσσα ελπίζοντας μπροστά στο χαλασμό που έρχεται, να επιβιβαστεί με ελαφρά πηδηματάκια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες στην Κιβωτό του Νώε.
          Τα 2 "συνεταιράκια" επιλέγουν από κοινού, συνειδητά και χωρίς κανένα ενδοιασμό την τεχνητή διαίρεση και περαιτέρω πόλωση, τους αποκλεισμούς, το συστηματικό αποπροσανατολισμό και γενικότερα την μετάθεση και μετατόπιση των ευθυνών για όλα τα δεινά που μαστίζουν το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, στους ίδιους τους εργαζόμενους, αποσείοντας ταυτόχρονα τα βάρη και τις ευθύνες από τους πραγματικούς υπαίτιους και τις πολιτικές τους. Δεν έχουμε πλέον καμία αμφιβολία για το ποιοι είναι οι Διατάκτες και ποιων Ενεργούμενα είναι. Μένει μόνο να δούμε το αντίτιμο και την αντιμισθία για την παροχή των υπηρεσιών τους.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
          Η παράταξή μας πάντα παρούσα σε όλα τα Συνδικαλιστικά όργανα Διοίκησης (Α'/βμιο, Β'/θμιο) που σχετίζονται με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς να συσπειρωθούν και να διατηρήσουν υψηλό αγωνιστικό φρόνημα, επαγγελματισμό και πίστη. Συστατικά τα οποία ενόψη επικείμενων πολιτικών εξελίξεων αλλά και της συστημικής ανεπάρκειας χειρισμού καίριων ζητημάτων που αφορούν στους εργαζόμενους από τη "δοκιμασμένη" Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων, θα είναι άκρως απαραίτητα για να αντιμετωπιστούν νικηφόρα και προς το συλλογικό όφελος οι επερχόμενες δυσκολίες.
Τα αιρετά μέλη της Παράταξης στο ΔΣ ,  Μαργαρίτα Γεωργιάδου, Μελέτης Μιχαηλίδης, Γρήγορης Ζουλούμης, Λεωνίδας Ντάσιος, Κώστας Κατσούδας και Βασίλης Χρυσοχοιδης,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜ-Θ»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου