Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜ-Θ
                                                                                                           Θεσσαλονίκη 11 Ιουλίου 2016

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η πρόσφατη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας), με την προαποφασισμένη και μεθοδευμένη σύμπραξη των παρατάξεων της ΑΚΕ και της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ, αποτελεί μία βάναυση, κυνική και πρωτοφανή προσβολή της βούλησης του εκλογικού σώματος των εργαζομένων. Στο κάλεσμά μας για κοινή δράση και προεδρείο, οι θεσιθήρες απάντησαν με τα χαμηλότερα κίνητρα του αριβισμού και της ματαιοδοξίας.
Οι συγκεκριμένες παρατάξεις, κινούμενές στη σκιά της συνδικαλιστικής πρακτικής γύρισαν την πλάτη στο αποτέλεσμα τον εκλογών, αποδεικνύοντας έτσι ότι «τα μεγάλα λόγια» που έλεγαν περί συλλογικότητας και αποδοχής της βούλησης των συνάδελφων ήταν «ο φερετζές» για να κρύψουν τις αντιδημοκρατικές τους αντιλήψεις. Τα αποκαλυπτήρια τους αυτά δεν μας ξαφνιάζουν. Τα περιμέναμε, ειδικά από τη γνωστή ΑΚΕ που με τα στελέχη της δίνει όλα αυτά τα χρονιά «μάχη οπισθοφυλακής» και διακατέχεται από το ψυχολογικό σύμπλεγμα του αιώνιου δεύτερου, πίσω πάντα από την μεγάλη Προοδευτική παράταξή μας. Όσον αφορά την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ, κατάφερε να γίνει δεκανίκι και συμπλήρωμα της ΑΚΕ στην οπισθοδρόμηση και στον κομπιναδόρικο τρόπο διαχείρισης της βούλησης των συνάδελφων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Η Παράταξη μας πάντα έδινε και θα δίνει τον αγώνα για την ενότητα στην βάση. Θα συνεχίσει με τα εκλεγμένα μέλη της και με τα στελέχη της να είναι διπλά στους συναδέλφους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την παρακίνηση του νέου Προεδρείου στην συνδικαλιστική δράση και την αποτροπή της μετατροπής του Συλλόγου σε «φιλολογικό σωματείο».

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Σας καλούμε όλους στους χώρους δουλειάς να συσπειρωθείτε και να διατηρήσετε υψηλό αγωνιστικό φρόνημα, επαγγελματισμό και πίστη. Συστατικά τα οποία ενόψει των επικείμενων εξελίξεων (εργασιακά, διάσπαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με αναγκαστικές μετακινήσεις, απόσχιση του Ελεγκτή Νομιμότητας κλπ.), σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια της νεότευκτης Διοίκησης του Συλλόγου στον χειρισμό καίριων ζητημάτων, θα είναι άκρως απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, νικηφόρα και προς το συλλογικό όφελος τις επερχόμενες μνημονιακές βαρβαρότητες.

Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι της Προοδευτικής Συνεργασίας: Αγγελίδου Ελένη, Γεωργιάδου Μαργαρίτα, Ζουλούμης Γρηγόρης, Κατσούδας Κώστας, Μιχαηλίδης Μελέτης, Μπουγάς Αντώνης.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου