Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜ-Θ
                                                                                       Θεσσαλονίκη 15 Ιουλίου 2016
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η παράταξή μας κάνοντας πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και για τις οποίες την τιμήσατε με την ψήφο σας αναδεικνύοντας τη πρώτη δύναμη με ποσοστό 45%, σας κοινοποιεί άμεσα και περιληπτικά τα τεκταινόμενα, τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των παρατάξεων και των μελών τους, κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην οποία συμμετέχουν οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι της Προοδευτικής Συνεργασίας: Αγγελίδου Ελένη, Γεωργιάδου Μαργαρίτα, Ζουλούμης Γρηγόρης, Κατσούδας Κώστας, Μιχαηλίδης Μελέτης, Μπουγάς Αντώνης.

Συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου 2016.
1ο Θέμα: Υπηρεσίες Ασύλου και στελέχωσή τους σε εθελοντική βάση.
Ο εκπρόσωπος του Προεδρείου και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  ανέφερε ότι η παράταξή του (ΑΚΕ) μαζί με την παράταξη (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ) ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να εξυπηρετήσουν όσους συναδέλφους θέλουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να στελεχώσουν την νέα Υπηρεσία.
Η παράταξη μας, με συνέπεια λόγων και έργων από τη πρώτη στιγμή που αναδείχθηκε το ζήτημα, πιστεύει πως η προωθούμενη με τη διαδικασία της επείγουσας και κατ' εξαίρεση στελέχωσης της Υπηρεσίας Ασύλου δεν πρέπει να περάσει γιατί αντίκειται στον Υ.Κ. και δημιουργεί προηγούμενο για αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων με το πρόσχημα του επείγοντος. Πρότεινε να  καταγγελθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων η ανωτέρω διαδικασία στελέχωσης της Υπηρεσίας Ασύλου και να ανατεθεί σε Νομικό η περαιτέρω νομική αντιμετώπιση του θέματος με στόχο την ακύρωση των μετακινήσεων. Συγχρόνως πρότεινε να μην ενθαρρύνονται οι συνάδελφοι στην κατάθεση εθελοντικών αιτήσεων, επειδή: α) Παρακάμπτεται ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας β) Θίγονται ευρύτερα τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο, ενώ συγχρόνως διασπά τη συνοχή και την αλληλεγγύη των εργαζομένων, με δόλωμα ένα επιμίσθιο ή την κατάληψη θέσης ευθύνης γ) Δεν απαντά σε πιθανή υπαναχώρηση των εθελοντικώς προσφερόμενων υπαλλήλων - γεγονός που έχει διαπιστωθεί εν τοις πράγμασι, αφού είναι βέβαιο πως  για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπαλλήλων θα αναζητηθούν αλλού θύματα με αναγκαστικές υπηρεσιακές μετακινήσεις, ανοίγοντας έτσι τους « ασκούς του Αιόλου» . Η πρότασή μας έγινε ομόφωνα δεκτή.
2ο Θέμα: Εξελίξεις για τα νομοσχέδια (Ελεγκτής νομιμότητας, Διάσπαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Κινητικότητα κλπ).
Ο Πρόεδρος δεν είχε θέσεις ταυτόσημες με αυτές της Γενικής Συνέλευσης και ανέφερε εκτός των άλλων ότι συμφωνεί με την γνώμη πολλών Δημάρχων οι οποίοι επιθυμούν και επιδιώκουν τη διάσπαση της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης!!! Ο Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι συμφωνεί με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ανατολικής  Μακεδονίας Θράκης ο οποίος και αυτός συμφωνεί με την διάσπαση της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης.
Από την παράταξή μας  επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι η εκπεφρασμένη και ψηφισμένη θέση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, είναι να αποτραπεί η διάσπαση της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για λόγους οι οποίοι εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα (αναιτιολόγητη αλλαγή ,υποβάθμιση της κρατικής παρουσίας στην περιφέρεια, αύξηση του λειτουργικού κόστους, προβλήματα οργάνωσης).Επομένως δεν είναι δυνατόν το Δ.Σ. να υπαναχωρήσει από τις θέσεις αυτές και να στηρίξει την διάσπαση της ΑΔΜΘ, αλλά αντίθετα θα πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, γιατί η λειτουργία της όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε ότι ο θεσμός, οι δομές και οι εργαζόμενοι αποδίδουν τεράστιο έργο, παρά τις οικονομικές και γραφειοκρατικές αντιξοότητες.
Κατόπιν αυτών παίρνοντας τον λόγο ο εκπρόσωπος της Συμμετοχής & Δράσης  (εκτός των άλλων) ανέφερε ότι θα πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της κατάργησης της συγκεκριμένης διάταξης, με παρουσία στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο. Στο σημείο αυτό όμως, ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν δέχεται, για το θέμα αυτό, να τον εκπροσωπήσει και να παραστεί ως εκπρόσωπός μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου!!!!!!!!!!!!!!!!!!, για τον απλό λόγο ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων δεν πιστεύει ότι η Απ. Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης θα πρέπει να μείνει αδιαίρετη, δηλαδή να μην διασπαστεί!!! Πρόεδρο, τον οποίο ο ίδιος και η παράταξή τους τον στηρίζει!!!!!???????.
Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος βλέποντας ότι οι θέσεις και προτάσεις του δεν υιοθετούνται,  άρχισε να διακόπτει τους εισηγητές της παράταξης μας, να μην τους δίνει τον λόγο και γενικότερα να μην τηρεί τις διαδικασίες που προβλέπονται. Κατόπιν αυτών  δύο εκπρόσωποι της παράταξής μας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι και παρέμειναν στην συνεδρίαση τα υπόλοιπα 4 μέλη. Επί του 2ου ζητήματος δεν ελήφθη καμιά απόφαση  και παραμένει ανοικτό.
3ο Θέμα: Ιστοσελίδα Συλλόγου.
Η παράταξή μας, με πνεύμα συναίνεσης, συμφώνησε ότι η ιστοσελίδα του Συλλόγου μπορεί να είναι και διαδραστική, παρόλο ότι κατά την προηγούμενη 3ετία είχε αποφασιστεί ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις ακριβώς το αντίθετο. Παρόλες τις σχετικές διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις που μας παρείχε η Δ/νση Πληροφορικής, εμείς διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας που καταγράφηκαν κατά την συνεδρίαση. Αυτές συνοψίζονται κυρίως στους φόβους που έχουμε για την μετατροπή της ιστοσελίδας σε ένα χαοτικό forum.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
 Η παράταξή μας μετά από τα παραπάνω που έγιναν στην συνεδρίαση του Δ.Σ.  καταγγέλλει τις παρατάξεις (ΑΚΕ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ) που συνδιοικούν ότι δεν γίνεται να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Δηλαδή δεν μπορεί να ανάγουν προεκλογικά σε σημαία τους τη στήριξη των συναδέλφων, που παρά τη θέλησή τους μετακινούνται στις Υπηρεσίες Ασύλου, αλλά συγχρόνως να ενθαρρύνουν και να συναινούν στις μεθοδεύσεις της Διοίκησης και των Υπουργείων για τη στελέχωση των νέων Δομών. Παρόλα αυτά και επειδή δεν έχουν τεκμηριωμένες θέσεις για το θέμα,  ψήφισαν την πρότασή μας που βρίσκεται σε ακριβώς αντίθετο πλαίσιο με αυτά που λένε και πράττουν. Τώρα, πως το κάνουν αυτό…..άλλα να κάνουν, άλλα να πιστεύουν και άλλα να ψηφίζουν ….Τον λόγο τον έχετε εσείς πλέον.
Το φαινόμενο βέβαια ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. να υιοθετούν απόψεις και προτάσεις θεσμών (Δημάρχων ή άλλων Συλλόγων), παραβλέποντας τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και   γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις απόψεις και θέσεις των εργαζόμενων που (υποτίθεται) εκπροσωπούν και υποστηρίζουν, δεν μπορούμε να το κρίνουμε με την λογική. Θα πρέπει μάλλον να καταφύγουμε στην επιστήμη, αν και πολύ αμφιβάλλουμε ότι και αυτή έχει απαντήσεις. Ταυτόχρονα με τη δήλωση του εκπροσώπου της Συμμετοχής & Δράσης ότι  «Δεν δέχομαι να με εκπροσωπεί ο Πρόεδρος »  έχει ήδη καταπέσει η περίφημη συμφωνία των 20 σημείων με βάση την οποία καταρτίστηκε το νέο Προεδρείο. Και μαζί και χώρια δεν γίνεται.
Εν κατακλείδι, δικαιούμαστε να αναρωτιόμαστε. Όλες αυτές οι παλινωδίες και οι ευκαιριακές λυκοφιλίες πρόκειται να ωφελήσουν τον Σύλλογο και να προωθήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων?? Αν κρίνουμε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση δυστυχώς μαύρες μέρες μας περιμένουν. Χαρείτε τους

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
WWW.PROODSYNERG.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου